Waardevolle tips voor het online kopen van cadeaubonnen

Mensen hebben honderden euro’s bespaard door het internet af te speuren naar gebruikte cadeaubonnen die online tegen ongelooflijk lage prijzen kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld.

Het kopen van een tweedehands kaart is naar verwachting een van de meest populaire cadeaus tot nu toe, en genereert elk jaar ongeveer twintig miljard dollar aan totale detailhandelsverkopen tijdens de feestdagen. Veel experts verwachten dat er de komende jaren in totaal zestig miljard meer zal worden uitgegeven aan winkelmerkspecifieke kaarten.

Een zelden bekend feit is echter dat ongeveer 10% van de dollars op al die verkochte kaarten daadwerkelijk niet wordt uitgegeven. Als gevolg hiervan zijn veel verkopers plotseling online ontstaan, waardoor een weinig bekende secundaire markt voor deze populaire artikelen is ontstaan. Veel analisten schatten dit op nog eens 2 miljard dollar extra omzet.

Voor alle kopers bieden deze particuliere en professionele verkopers een geweldige kans om er een te kopen met een besparing van 10 tot zelfs 50 procent van de oorspronkelijke nominale waarde. Al deze kaarten kunnen aan vrienden en familie worden gegeven of worden ingewisseld voor winkelartikelen zoals nieuwe games of online goksites. Voor alle handelaren kan dit een eenvoudige manier zijn om een ​​ongewenste cadeaubon in te wisselen voor een meer wenselijke van een winkel die ze eigenlijk verkiezen zonder dat de oorspronkelijke gever er ooit iets van weet. Voor alle verkopers is het een zelden snelle en gemakkelijke manier om geld te krijgen voor hun ongebruikte kaart.

Als een waarschuwing, moeten wisselaars van cadeaubonnen extra voorzichtig zijn bij het verhandelen van kaarten. Hoewel de meeste online verkopers legitiem zijn, is de secundaire markt nog steeds een bedrijf in ontwikkeling. Hoewel er een reeks beleidsregels en beveiligingen is, is een transactie alleen zo veilig als de mensen die er gezamenlijk aan deelnemen. Bovendien is er nog steeds een zeer reële bezorgdheid met betrekking tot gestolen goederen en fraude.

Momenteel zijn er veel verschillende bedrijfsmodellen als het gaat om het online kopen van tweedehands kaarten. Bij nadere bestudering van deze kwestie blijkt dat er steeds meer gerenommeerde online marktplaatsen zoals eBay zijn.

Je kunt deze kaarten ook online kopen op specifieke kaarthandelwebsites, maar dit alles heeft over het algemeen een prijs. Hoewel het van website tot website verschilt, vereisen deze sites die specifiek zijn voor gebruikte kaarten, gebruikers meestal om registratiekosten te betalen, meestal ongeveer vijftig cent tot een paar dollar, of transactiekosten van 3-8% van de totale waarde van de cadeaubon. Veel van de sites brengen een combinatie van beide in rekening, wat de totale waarde van uw kaart echt kan aantasten.

Een ander feit om op te letten, is dat niet alle cadeaubonnen gelijk worden verhandeld. Door goed op de marktvraag te letten, kunt u op zoek naar die perfecte tweedehandskaart.

Ten eerste moet u voorzichtig zijn en veel dingen overwegen, zoals wanneer u moet kopen en verkopen. Veel sites voor het inwisselen van cadeaubonnen zijn onevenredig qua vraag en aanbod en hebben op een bepaalde dag aanzienlijk meer verkopers dan kopers. Tijdens de eerste paar weken aan het begin van elk jaar, met name in de maand januari na de vakantie, wordt die onbalans echter versterkt wanneer de markt wordt overspoeld met ongewenste cadeaubonnen voor de feestdagen. Andere piekperiodes zijn de weken na soortgelijke populaire feestdagen zoals Valentijnsdag en Moederdag en Vaderdag.

Voor de slimme koper betekent dit een veel grotere selectie om uit te kiezen en prijzen die 15-20% procent lager kunnen zijn dan op andere momenten gedurende de rest van het jaar. Voor potentiële verkopers kan het een goede stimulans zijn om te wachten, maar niet te lang. Sommige cadeaubonnen die een vervaldatum hebben of kosten in rekening brengen wanneer ze niet worden ingewisseld, zijn verboden op de meeste online websites om problemen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *